Over ons

landgoed eendracht vrouwenpolder

Vrouwenpolder en haar omgeving is een stuk historie in het Walcherse landschap in Zeeland. Wij willen je daarvan laten genieten en laten ervaren hoe mooi en prachtig dit gebied is. Omdat het zo uniek is, voelen wij ons verplicht om er bewust en zuinig mee om te gaan. Dat doen we graag samen met jou als gast. We zorgen ervoor dat de dingen die we doen; de gebouwen die we bouwen en de natuur op en om het Landgoed heen, passen bij het landschap. In de inrichting en beplanting van ons terrein kijken we altijd naar in de omgeving passende mogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons kunt opladen, ontspannen, genieten en ontdekken. En bijzondere ervaringen en ontmoetingen hebt. Dat je alle tijd hebt kunnen vinden voor jezelf, je partner, je kinderen, familie of vrienden om als dierbare herinneringen mee te nemen naar huis.

Wij hechten er waarde aan dat je in alles voelt dat je welkom bent en dat wij blij zijn dat je onze gast wilt zijn.

Stalmanagement

Tamara en Carinda zijn bij ons verantwoordelijk voor alles rondom de paarden. Zij kennen elk paard met al zijn of haar voorkeuren en bijzonderheden. Eet er een minder dan normaal of gedraagt deze zich vreemd? Dan hebben zij het binnen no-time door. Persoonlijke benadering staat bij ons op plaats nummer een. 

Zowel Tamara als Carinda hebben een paardenopleiding afgerond en beschikken zo over de nodige know-how over voeding, gedrag en gezondheid. Daarnaast zijn ze allebei met paarden opgegroeid en hebben ze ook zelf paarden. 

In de weekenden springt Melle bij. Zij heeft net als de rest een grote liefde voor paarden en ze pakt alles direct op. Zij maakt het team compleet.

Housekeeping bosvilla's en natuurcamping

Claudia is onze schoonmaak-engel. Zij kent elke hoek van elk bosvilla. Ze weet na elke wissel weer alles te laten stralen, zodat onze gasten altijd in een fris en schoon huis in kunnen checken.

Zij wordt in drukke perioden bijgestaan door Jannie en Lies, de zussen van Gilbert. Zij weten goed raad met speciale schoonmaakgevallen in de housekeeping en zijn ook onmisbaar voor ons.

Familie

Zonder onze families was de droom van De Eendracht voor ons nooit uitgekomen. Waar ze kunnen, helpen ze in elke vrije minuut met man en macht en maken ze de Eendracht tot wat het nu is - een veelzijdig bedrijf met een ziel.

En dan zijn er nog onze vrienden, die wij inmiddels ook bij onze familie kunnen tellen.

Belangeloos en onvermoeibaar staan zij te allen tijde voor ons klaar - vooral natuurlijk met (wo)manpower, maar ook om ons steeds weer op te bouwen en verder te pushen.  

Gilbert & Katharina

De oprichters van Landgoed De Eendracht. Wie Gilbert kent moet snel denken aan rode trekkers, Alpaca's en natuurlijk de bouw waar hij al meer dan een decennium met veel plezier in werkt.

Dit werd in 2021 bekroond met het oprichten van zijn eigen bouwbedrijf 'Vrouwenpolder Bouw'.

Katharina heeft De Eendracht (en de paarden) niet meer losgelaten sinds het moment dat zij hier toen ze drie jaar was voor het eerst op een paard mocht zitten. In elke vakantie kwam zij terug, tot zij na haar studie en werken voor verschillende internationale bedrijven terug kwam om voorgoed te blijven. Haar ervaring uit het bedrijfsleven kan zij prima toepassen om De Eendracht draaiende te houden, door alle losse eindjes met elkaar te verbinden.

Over het landgoed

De kern van ons landgoed is de stalling en verzorging van paarden. Met zijn faciliteiten is het een unieke plek om paardensport met recreatie te combineren. Daarnaast bieden wij ook unieke verblijven voor onze gasten. Op ruim 13 hectare staan vier bosvilla's met weids uitzicht over het Walcherse landschap. Ze staan aan het rand van ons eigen bos. Aan de andere kant van ons landgoed ligt een prachtige, nieuw ingerichte natuurcamping, met ruime plekken van 200 m2. Rondom het landgoed en in ons bos liggen onze eigen privé wandel- en ruiterpaden waar onze gasten gebruik van kunnen maken.

Landgoed De Eendracht begon in 1966 als manege ‘De Eendracht’. Het was de eerste overdekte manege van Zeeland en was in handen van de familie Meijers. 

geschiedenis_stallen
NL-MdbZA_664_SKW-34.jpg
geschiedenis_rijhal
NL-MdbZA_664_SKW-33.jpg
geschiedenis_ingang
NL-MdbZA_664_SKW-32.jpg
geschiedenis_schuur
NL-MdbZA_664_SKW-31.jpg
geschiedenis_stallen
NL-MdbZA_664_SKW-34.jpg
geschiedenis_rijhal
NL-MdbZA_664_SKW-33.jpg
geschiedenis_ingang
NL-MdbZA_664_SKW-32.jpg
geschiedenis_schuur
NL-MdbZA_664_SKW-31.jpg
landgoed de eendracht omgeving

Heb je vragen?

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, telefoon of het contactformulier.

Neem contact op